You are currently viewing Μια πράξη επανάστασης | Της Αλεξάνδρας Μηλιώνη

Μια πράξη επανάστασης | Της Αλεξάνδρας Μηλιώνη

Με το πρώτο κύμα έξαρσης της πανδημίας να βρίσκεται πίσω μας και σε μία πρώτη ενδοσκόπηση του τι αυτή άφησε πολιτισμικάπάνω μας, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να θέσουμε στο μικροσκόπιο το ζήτημα της επανάγνωσης ή πιο απλά την αξία του ξαναδιαβάσματος ενός θεατρικού έργου. Το ζήτημα της δεύτερης ανάγνωσης, είναι ένα θέμα που έχει βασανίσει πολύ τόσο τους θεωρητικούς όσο και τους πρακτικούς του θεάτρου τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ αποκτά μια εντελώς καινούρια διάσταση. Ξαφνικά ο άνθρωπος βρέθηκε από το πουθενά κλεισμένος σε ένα σπίτι αντιμέτωπος με τις επιλογές του. Σε διάφορα επίπεδα. Ερωτικά, οικογενειακά, αισθητικά και φυσικά καλλιτεχνικά. Στην πραγματικότητα την άνοιξη του 2020, ο Έλληνας ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Με όλες τις θεατρικές παραγωγές και συγγραφικές απόπειρες να έχουν παγώσει για βδομάδες, με όλους τους θεατρικούς οργανισμούς κλειστούς και με όλες τις πρόβες για νέα ανεβάσματα να έχουν σταματήσει επ’ αόριστον, οι θεατρόφιλοι Έλληνες στράφηκαν προς την προσωπική τους βιβλιοθήκη. Και τότε έγινε μία σοκαριστική διαπίστωση: Σε μία κοινωνία, που έχει θέσει ως υπέρτατη αξία το επίκαιρο και παραγκωνίζει αυτό που θεωρεί «ήδη γνωστό», που εξυμνεί την ιδιοκτησία και αδιαφορεί για τη χρήση, το «ξαναδιάβασμα» αποτελεί σχεδόν μια πράξη επανάστασης.

Δεν θα ήταν καθόλου τολμηρό να παραδεχθούμε, ότι με την πάροδο του χρόνου, ξεκινώντας μάλιστα από πολύ παλιά, αξίες όπως η τέχνη και ο πνευματικός πλούτος έχουν υποπέσει σε ένα είδος εμπορευματοποίησης και κατανάλωσης. Σήμερα ο μέσος άνθρωπος αφού έρθει σε επαφή με ένα έργο τέχνης –με την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή θεατρικού έργου, την παρακολούθηση μιας ταινίας ή παράστασης κλπ- προχωράει αμέσως στο επόμενο, αφού θεωρεί πως αυτό καταναλώθηκε, χρησιμοποιήθηκε και πέρασε πλέον στον κάδο των αχρήστων. Το έργο αντιμετωπίζεται ως ένα κλειστό, περιορισμένο σύστημα με σταθερή πλοκή και συγκεκριμένη κατάληξη, που άπαξ και γίνει γνωστή στον αναγνώστη ή θεατή, χάνει την οποιαδήποτε αξία του. Υπηρετώντας αυτή τη λογική, δημιουργείται μια τάση συσσώρευσης όλο και περισσότερο εμπειριών και καλλιτεχνικών αγαθών, σε μία διάθεση όμως πλουραλισμού και κατανάλωσης και όχι σε ένα πνεύμα πνευματικής καλλιέργειας.

Διαδοχικά αυτό το φαινόμενο, δημιουργεί μια θλιβερή κατάσταση, στην οποία το «ξαναδιάβασμα» θεωρείται αντιπαραγωγικό με τον ίδιο τρόπο που θεωρείται κάτι ως «ζημιά» στο λεξιλόγιο του εμπορίου και των εταιριών. Τα πνευματικά αγαθά σταδιακά μετατρέπονται σε ένα ακόμα αντικείμενο προς απόκτηση, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και έπειτα θα τεθεί στην άκρη, θα αποτελέσει παρελθόν και θα πάψει να μας επηρεάζει –γεγονός το οποίο είναι αδύνατον έτσι κι αλλιώς-. Αν και πνευματικά αγαθά, αποκτούν μια έννοια υλικής ιδιοκτησίας προσδίδοντας στο άτομο που τα «κατέχει» κοινωνικό κύρος, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο είδος περιουσίας. Αυτή η κατάσταση φτάνει σε σημείο να γίνει ένα είδος εμμονής, η οποία εν τέλει καθορίζει και την αντίληψή μας ή τη σχέση μας με τους άλλους. Οι αξία του συνανθρώπου δεν υπολογίζεται πλέον απ’ το τι «είναι» ο ίδιος, αλλά απ’ το τι «κατέχει» στην ιδιοκτησία του. Φυσικά αυτό το γεγονός δεν αποτελεί νέο φαινόμενο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κορυφωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα. Η ιδέα της αγοράς βιβλίων για διακοσμητικούς λόγους ή για την κάλυψη ενός ψυχαναγκασμού που υπαγορεύει ότι κάθε άνθρωπος «οφείλει» να έχει στη βιβλιοθήκη του συγκεκριμένα έργα, επεκτάθηκε και στον ίδιο το χώρο του θεάτρου.

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε μία πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση, βλέποντας ανθρώπους να παρευρίσκονται εκεί μόνο και μόνο προσπαθώντας να αποδείξουν την υπεροχή τους και την δήθεν πνευματική τους ανωτερότητα, με την παρουσία τους στο πολιτιστικό γεγονός; Ο άνθρωπος που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε ένα έργο τέχνης, αυτό που στην πραγματικότητα αναζητά –πέρα από κοινωνική επιβεβαίωση- είναι γρήγορες και εύκολες συγκινήσεις, καθώς αντιμετωπίζει την παράσταση ως ένα προϊόν που πλήρωσε και οφείλει να τον διασκεδάσει αναλογικά με τα λεφτά που πλήρωσε. Φυσικά και ο σεβασμός του απέναντι στην παράσταση είναι ανάλογος. Για αυτόν δεν είναι παρά μία σύντομη, αισθητική απόλαυση στην οποία δεν οφείλει τίποτα, καθώς είναι τόσο αναλώσιμη όσο και η απόλαυση μιας κούπας καφέ. Αν θεωρήσουμε ότι η τέχνη ή ακόμα και η ίδια η πραγματικότητα δεν είναι παρά η προβολή της συνείδησής μας πάνω σε αυτήν,[1] αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να βλέπει παντού την ίδια ιστορία, αφού μένει πάντα στην πρώτη εντύπωση η οποία σχετίζεται λίγο πολύ και με το τίεπιθυμεί ο ίδιος ναδει.

Στην πραγματικότητα όμως, μόνο με την επαναληπτική ανάγνωση θα προκύψει μια ουσιαστική συνομιλία με το έργο, όπου επαναληπτική ανάγνωση θεωρούμε το ξαναδιάσβασμα του θεατρικού έργου, αλλά και τη συζήτηση της παράστασης με τον κοινωνικό μας περίγυρο, την παρακολούθηση της μεταφοράς του έργου σε άλλες μορφές τέχνης ή διασκευές κλπ.Εξάλλου όπως έχει δηλώσει και ο Hans-ThiesLehmann, στο θέατρο ουσιαστικά δεν υπάρχει ποτέ αληθινή επανάληψη.

Δεν είναι τυχαίο που οι διάφοροι σκηνοθέτες μιλούν συχνά για μια «δεύτερη ανάγνωση» του κειμένου. Αν δεν υπήρχε πρακτικά αυτή η δεύτερη ανάγνωση δεν θα υπήρχε καν το επάγγελμα του σκηνοθέτη. Όταν διαβάζει κάποιος ένα θεατρικό έργο, την πρώτη φορά αντιλαμβάνεται το ρυθμό και την ατμόσφαιρα στα οποία κινείται (και φυσικά τη βασική υπόθεση). Όταν επανέρχεται σε αυτό, του δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθεί ένα δεύτερο επίπεδο που όπως είναι λογικό την πρώτη φορά που το διάβασε πιθανώς να του διέφυγε. Με την τρίτη ανάγνωση θα αρχίσει να εντρυφά στο έργο, να φωτίζει λεπτομέρειες που πριν βρίσκονταν στην αφάνεια, να δημιουργεί καινούριους προβληματισμούς, συλλογισμούς και συνειρμούς.

Αυτό μπορεί να συμβεί και μόνο από το απλό γεγονός ότι ο ίδιος ο αναγνώστης δεν είναι κάθε φορά ο ίδιος. Διαβάζοντας ένα θεατρικό έργο δημιουργούνται άμεσα μέσα στο μυαλό του ατόμου εικόνες, σχέσεις και αποδίδονται νοήματα. Αν τώρα για παράδειγμα, αυτό το άτομο παρακολουθήσει το έργο που έχει ήδη διαβάσει σε παράσταση και έπειτα επανέλθει σε αυτό ξαναδιαβάζοντας το γραπτό κείμενο, είναι πολύ πιθανό να λάβει, ακόμα και υποσυνείδητα, υπόψη και όλες εκείνες τις παραμέτρους που φωτίστηκαν με την παράσταση που παρακολούθησε. Έπειτα το φορτίο, το αίσθημα και η ίδια η εμπειρία που προσφέρει το έργο στον αναγνώστη πολλαπλασιάζονται, καθώς πολλαπλασιάζονται οι εμπειρίες, οι αναφορές και ο πλούτος των συναισθημάτων του ίδιου του ατόμου. Αυτό σχετίζεται με την άποψη που ήδη αναφέρθηκε εν συντομία, ότι η τέχνη αλλά και η πραγματικότητα ίσως εν γένει, αποτελούν την προβολή της συνείδησής μας πάνω τους.

Στο «φαίνεσθαι», τη φανέρωση των φαινομένων , συνδυάζονται δύο στοιχεία: το πραγματικό γεγονός και η βιωματική εμπειρία του.[2] Αυτά τα δύο στοιχεία κατά τους φαινομενολόγους (ειδικά τους εμπειριστές) είναι αδιάσπαστα, επομένως ακόμα και αν το πραγματικό γεγονός, δηλαδή το υλικό λογοτεχνικό κείμενο ή η ίδια η παράσταση, παραμένουν ίδια (για την παράσταση κρατάμε μια μεγάλη επιφύλαξη) το βίωμα τους, όπως συμβαίνει με κάθε εμπειρία, όσες φορές και αν αυτή επαναληφθεί, δεν μπορεί ποτέ να είναι εντελώς ίδιο.

Αν θεωρήσουμε ότι «το λογοτεχνικό κείμενο ολοκληρώνεται μόλις στη μνήμη του αναγνώστη»[3], θα καταλάβουμε πολύ πιο εύκολα την αξία της επαναληπτικότητας. Η φαντασία, οι ικανότητες και οι ερμηνευτικές προθέσεις του αποδέκτη που συμπληρώνουν ένα έργο τέχνης, είναι αδύνατον κάθε φορά να είναι εντελώς ίδιες και απαράλλαχτες, χωρίς καμία απόκλιση. Το έργο έτσι, μέσα από τις πολλαπλές αναγνώσεις, γίνεται μία πύλη διαλόγου με τον ίδιο τον εαυτό, με τους προβληματισμούς που είχε το άτομο σε μια άλλη ηλικία ή φάση της ζωής του και μετατρέπεται από μια πηγή αναμνήσεων και ίσως νοσταλγίας, σε μία πηγή ζωντανού προβληματισμού, σε έναν ολόκληρο κόσμο τον οποίο δεν θα γνώριζε ποτέ αν είχε μείνει στην πρώτη ανάγνωση. Ο ίδιος ο αναγνώστης αποτελεί μια ροηκότητα ένα διαρκές διάνυσμα από μία κατάσταση σε μία άλλη και όχι μία παγιωμένη, κλειστή κατάσταση ανθρώπου.

Όλες αυτές οι θεωρίες, στρέφουν το ενδιαφέρον στην καταλυτική παρουσία του θεατή και στη διαδικασία της πρόσληψης. Ο αναγνώστης μπορεί να χαράξει ελεύθερες αναγνωστικές διαδρομές μέσα στο κείμενο, ανεξαρτήτως απ’ το συγγραφέα ή τον εκάστοτε σκηνοθέτη, έχοντας τη δυνατότητα να παραγκωνίσει παράγοντες που ανέκαθεν αποτελούσαν τους πυρήνες της νοηματοδότησης και να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος και δημιουργός μηνυμάτων.[4] Λαμβάνοντας ως αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι ο άνθρωπος αλλάζει και εξελίσσεται διαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να παραμένει ίδιος. Άρα πράγματι αφού το έργο προϋποθέτει το βλέμμα του αναγνώστη/θεατή για να υπάρξει, ούτε το ίδιο το έργο παραμένει αμετάβλητο όταν πέφτει το βλέμμα ενός εξωτερικού αναγνώστη/θεατή  επάνω του, λαμβάνοντας έτσι διαφορετικές πιθανές διαστάσεις κάθε φορά.Ακόμα και η ίδια η πολλαπλότητα των εαυτών που ενεργοποιούνται κάθε φορά κατά την ανάγνωση ή τη θέαση ενός θεατρικού έργου μπορεί να οδηγήσει σε ένα διαφορετικό βίωμα, μέσω της επανάληψης. Καλύτερα όμως να αποφύγουμε την προσέγγιση αυτού του θέματος υπό αυτήν την προσλαμβάνουσα, καθώς έχει πολλές παραμέτρους που ίσως προκαλέσουν σύγχυση.

Για να μην μακρηγορώ, πιστεύω ότι τους τελευταίους μήνες, οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία μικρή στροφή μέσα στον εαυτό τους και μια επίσκεψη σε όλα αυτά που τους συγκίνησαν στο παρελθόν. Και αυτό δεν ήταν διόλου άχρηστο ή ανούσιο. Αξίζει πάντα να θυμόμαστε ότι τα έργα τέχνης και ειδικά το θέατρο, αποτελούν ένα ζωντανό εξελισσόμενο οργανισμό και όχι απλώς ένα κείμενο με μια πλοκή και μία αφηγηματική κατάληξη. Η δύναμη του θεάτρου στηρίζεται στην επανάληψη, τόσο αυτή καθ’ αυτή όσο και στη σύνδεσή της με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Μέσα από την επανάληψη δημιουργούνται μοτίβα, συμπεριφορές και συνήθειες και ενεργοποιούνται κάθε φορά διαφορετικές παράμετροι,τις οποίες φέρνει μαζί του ο αποδέκτης διαβάζοντας το κάθε έργο.

Σε μια βαθιά καπιταλιστική εποχή όπου όλα μπορούν να μετατραπούν σε προϊόν ή εμπόρευμα, όπου όλα μπορούν να ειδωθούν μέσα από το βλέμμα της κατανάλωσης και όπου η αξία τους καθορίζεται από τη διαφήμιση που λαμβάνουν, η ψύχραιμη συνειδητή επιστροφή στο ήδη γνωστό και το ήδη αναγνωσμένο, αποτελεί μια πράξη αντίστασης στο ρεύμα και μια μικρή επανάσταση.

 

*Η Αλεξάνδρα Κ. Μηλιώνη αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2018 και έκτοτε έχει εργαστεί σε διάφορους θεατρικούς οργανισμούς όπως το “Δημοτικό Θέατρο Πειραιά”, το θέατρο “Αλκμήνη” και το “Αγγέλων Βήμα”, ως ανεξάρτητος συνεργάτης, συνεργαζομενη θεατρολόγος, βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή, καθώς και σε φορείς όπως το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ως εκπαιδεύτρια θεάτρου.

[1] Βάλτερ Πούχνερ, Θεωρητικά Θεάτρου, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2010, σελ.435-437

[2] Βάλτερ Πούχνερ, Θεωρητικά Θεάτρου, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2010, σελ.437

[3] Βάλτερ Πούχνερ, Μια εισαγωγή στην Επιστήμη του Θεάτρου, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2011, σελ.237

[4] Γιώργος Π. Πεφάνης, Περιπέτειες της Αναπαράστασης, Σκηνές της Θεωρίας ΙΙ, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2013, σελ 289

 

 

This Post Has 27 Comments

 1. The next time I read a blog, Hopefully it doesnt disappoint me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read, nonetheless I actually thought you would probably have something interesting to say. All I hear is a bunch of crying about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 2. Itís nearly impossible to find knowledgeable people in this particular topic, but you sound like you know what youíre talking about! Thanks

 3. עו״ד מורן לביאד, מוסמכת לעריכת דין משנת
  2008, בעלת משרד לדיני משפחה,
  מתמחה בגישור וניהול משברים במשפחה.
  י אלן גפני מורה דרך מוסמך משרד
  התיירות מדריך גלישה וטיפוס מצוקים ומדריך רכיבת אופניים
  מוסמך וינגייט דובר אנגלית וצרפתית, מתמחה בטיולי ג’יפים
  מודרכים באזור מכתש רמון ומרחבי הנגב.

  החל מאריזתו בצורה בטיחותית, דרך
  העמסה ועד לפריקה בטוחה בבית הלקוח.
  דינא הינו אתר ייחודי המתמחה בעיצוב הבית כאשר הדגש הוא על פרקטיות בעיצוב דרך בחירת מוצרים איכותיים ממיטב
  החברות במשק בתחום עיצוב הבית במחירים סבירים ותחרותיים.

  אתר הקניות הזול ביותר לרכישת זוהרים וגימיקים לחתונה.

  אתר סבבה קידס – SababaKids חנות צעצועים אונליין לצעצועים ומשחקים לילדים.
  סניק פיק הינו אתר אופנה המאחד בתוכו את מיטב האופנה הבינלאומית.
  הן עובדות על כמות ולא על איכות, בין
  אם ברמת השירות ובין אם ברמת המכשור;
  ויש את הקליניקות, המנוהלות על ידי רופאים,
  שבהן הכל יותר אישי, אבל גם המחירים בהתאם.
  בעזרת עיסוי לינגאם (סנסקריט פין), גברים יכולים להשיג
  שליטה טובה יותר על האנרגיה המינית ועל הדחף המיני שלהם.
  עיסוי אירוודה בירושלים עיסוי נהדר
  שלא נעשה בכל מכון ספא בישראל ולכן פופולרי מאוד במקומות שכן ואפילו גברים רבים מכירים אותו ונהנים
  ממנו.

 4. Greetings! Very helpful advice within this post! Its the little changes that make the greatest changes. Thanks a lot for sharing!

 5. לא ניתן לקבוע מראש כמה עולה עיסוי בחדרה, זאת מאחר
  וכל עיסוי בחדרה מבוסס על טכניקה אחרת ואורכו משתנה.
  כדאי מאוד שלא להיצמד למונחים של יוקרה/טרנדים,
  אלא פשוט לבחור בעיסוי מפנק בחדרה
  המתאים לכם ביותר בהתאם לצורך הגופני והרגשי שלכם.
  רוצה להעביר לילה מפנק עם דוגמנית?
  עיסוי מפנק ברמת הגולן כללי,
  הוא סוג עיסוי קלאסי שמטרתו להקל על המתח
  הגופני והעצבני. אנו מבינים שבשביל לבלות נערות
  ליווי באילת בחדרים לפי שעה, עם בת הזוג או כל סוג של בילוי אחר, יש
  צורך בשמירה על דיסקרטיות. העיסוי יסודי ומתחיל במגע של חלקי גופך,
  ראש, חזה, כתפיים, ידיים, שלב
  אחר שלב, כל גופך חוץ מאיבר מינך מקבל מגע, בתהליך אתה נותן לכל מה
  שעולה להגיע. סרט על נסיך שהוא מקולל ומקסים כל בחורה 2018 .
  להתחיל עם בחורה במסיבה . גברים המקיימים יחסי מין עם גברים .
  סרטוני יחסי מין . מצלמת מין בלייב .
  מין לויתן . פסיכולוגית נערות .
  מין אנאלי וטחורים . חתול איבר מין .

 6. עיסוי עד הבית היא אפשרות מצוינת לקבל
  עיסוי, מבלי שנצטרך להתאמץ.
  ובכן, זאת שאלה מצוינת ורבים שמחפשים עיסוי ארוטי בלוד כלל לא מודעים ליתרונות הרבים של טכניקת הטיפול הזו.
  כאשר אתם רוצים לשמור על דיסקרטיות ופרטיות
  מלאה תוכלו לקבל שירותי ליווי,
  עיסוי ומסאז’ בדירות פרטיות הפרוסות בכל
  רחבי הצפון. ואכן, לא מדובר על עיסוי
  סטנדרטי כמו השוודי או עיסוי אירוודה, אך בטח שלא מדובר על עיסו שמטרתו
  להעניק סיפוק מיני. רק גבר ירגיש אתכם באמת כמו שצריך, עיסוי גם לזוגות.… בכלל ובפרט זה
  מסוג החלומות של כל גבר שחשקה נפשו לברוח לשעה קלה מעומס היום והלחצים.

  כשיש כל כך הרבה פינוקים בכל רגע נתון, אף אחד לא נשאר
  מקופח! תיירת שובבה תיתן לך ים של פינוקים.
  מסאז’ שוודי, מפנק ומשחרר בבת ים !
  מרגיע את הגוף: אם גם אתם כמו ישראלים רבים החיים באזור, מרגישים שהמתח
  ושגרת היומיום עולים על גדותיהם, עיסוי ארוטי
  בבת ים זה משהו שבהחלט יעזור להביא להקלה ולשחרור השרירים שנתפסו.
  המודעות אינן דירות דיסקרטיות
  / עיסוי אירוטי – מדובר על בחורות שיגיעו לביתך או
  למלון.

 7. שירותי ליווי

  מכיוון שאנחנו חיים בעידן האינטרנט,
  בו כל המידע זמין ונגיש בלחיצת כפתור פשוטה,
  אין צורך להשקיע מאמצים בכדי למצוא נערות ליווי בבת ים או בכדי לבצע את הבחירה המתאימה מתוך ההיצע.
  בניגוד לתרופות בתחום הפסיכיאטריה, ביחס
  לגישות פסיכותרפיות אין בנמצא
  תהליך אישור פורמלי מוסכם, ובכל
  זאת – רבות מהן מגובות בראיות שמסתמכות על מחקרים מרובי משתתפים ותומכות ביעילות הטיפול
  להפחתת סימפטומים של הפרעות ספציפיות, ביניהן דיכאון וחרדה.
  הטיפול מתבצע על ידי קרצוף, פילינג
  ועיסוי בסבון ארומטי ריחני. אומר יוסי ומוסיף
  כי במהלך הטיפול לא מעט אנשים נפתחים וחולקים איתו דברים
  אישיים, “כייף לי להיות האדם שלא רק מטפל בהם בגוף אלא גם בנפש, מקשיב להם ואם יש אפשרות לעזור, אני תמיד שמח לעשות זאת. כמובן שכל מה שהם חולקים איתי נשאר בחדר הזה, בדיסקרטיות מלאה, בדיוק כמו במרחב שבין פסיכולוג למטופל שלו”.

  אתה תשכח מכל הבעיות שלך ותשיג איתי אקסטזה… כאשר מזמינים מעסה הוא כבר ידאג
  להביא עמו את כל האביזרים שנחוצים לו
  כמו מיטת טיפולים, שמן עיסוי ואף
  נרות. אף מומלץ להתכונן לעיסוי על ידי ביצוע של
  תרגילי נשימה ומתיחה באזורי הגב
  והצוואר, בכדי להתניע את הזרימה
  הלימפתית כבר לפני העיסוי, ועל ידי כך לעודד
  אותה להתנקז מהר יותר מהגוף.

 8. נערות ליווי

  כאשר עושים עיסוי אינטימי הכולל מגע
  של איברי הגוף, שמנים בריחות אירוטים ולפעמים גם
  מגע מיני קרוב מאוד הכולל לבוש
  מינימלי של המעסה בתוך דירה דיסקרטית, נוצרת קרבה אינטימית בין המעסה למתארח.
  במאמר זה אנו נסביר מהו עיסוי ומהו
  העיסוי האינטימי ואיך ניתן לשלב עיסוי אינטימי בתוך דירות דיסקרטיות.
  כמובן ששירותים נוספים מעבר לעיסוי
  אינטימי יעלו את המחיר של המפגש.
  מעבר לכך, ניתן לבקש דירה דיסקרטית הכוללת
  ג’קוזי או פינוקים משחררים כמו אביזרי מין ואלכוהול על מנת לחמם את האווירה שלכם עם המעסה.
  גם אם תזמינו עיסוי מפנק לבית המלון בהשרון
  והסביבה שבו אתם שוהים בבירה,
  האווירה תשתנה, האורות יתעממו ונרות ריחניים יהיו בכמה
  פינות החדר, אתם תשכבו רק עם מגבת על גופכם שתרד
  אט, אט, ככל שהעיסוי יעבור לחלקים השונים בגוף.
  יש להכין את האווירה וההכנה הנפשית והגופנית, לפני שמתחילים עם עיסוי מפנק בהשרון והסביבה .
  זוהי עובדה ידועה ולכן, זוגות באים לקבל טיפול של עיסוי
  מפנק בהשרון והסביבה , או בכל אזור אחר בארץ תוכלו לבחור את המעסה על פי האזור שבו
  אתם גרים. וואטסו – טיפול משחרר המשלב את עקרונות השיאצו והציפה במים.

  קח לך פסק זמן ובוא לעיסוי משחרר לנפש ולגוף .

 9. שירותי ליווי

  לחלופין תוכלו להזמין מסאג’ בפתח תקווה עד למשרד אם אתם לחוצים בזמן או מרגישים שאתם חייבים שחרור ופינוק
  לפני פגישה חשובה – כמובן שיש צורך בחדר מתאים וזמין לטיפול.
  עם זאת, תוכלו לשבור את השגרה המוכרת והידועה מראש
  עם עיסוי בקרית שמונה/נהריה כאנשי
  משפחה אתם משקיעים בילדכם וכאנשי קריירה אתם משקיעים בעבודה מסורה ומקצועית.
  פגשתי נערות ליווי ביפו את דרק במסעדה עבדתי.
  אני יהיה מניח שהיא רוצה להתגרש.שירותי ליווי בלוד הוא הצהיר שהיית לו רומן ועבר לגור ליווי בלוד
  עם החבר שלך.אני מוכן לא נערות ליווי בלוד הסכמתי טיול נערות ליווי בלוד
  איתו מייד, כי היה לי. על טעם
  ועל ריח ללא עוררין אין מה להתווכח ואת הגברים אי
  אפשר לשפוט כי אין בזה פסול כל אחד מאתנו
  יש לו משאלות לב ופנטזיות שרק אצלנו ניתן ואפשר לממש.
  אנו כאן בפורטל אקספיינדר הוותיק והמוכר ביותר בישראל מציע מספר רחב מאוד של אפשרויות חיפוש מהגבוהות ביותר שיש
  בשוק אצלנו באתר כל המודעות מבוססות מיקום ומחוברות
  ישירות לתוכנת ניווט ככה שתוכל להגיע
  בקלות ובמהירות אל היעד המבוקש שלך ללא צורך
  בהתעכבויות מיותרות. בפורטל אקספיינדר מגוון אפשרויות לבחירה ותפורים לפי טעמך ודרישותיך כך שתוכל להנות מבילוי סוחף
  ומרגש. במרחק של 10 דקות נסיעה מהעיר הגדולה ניתן לשלב בילוי באמצע יום עבודה או עסקים
  בלי מאמץ רב באמצעות מפגש סוחף עם נערות ליווי ברמת השרון.

 10. נערות ליווי

  בנוסף לכל הטוב, קיסריה ותושביה נהנים מרמת חיים גבוהה מאוד שאין שני לה בארץ.
  חנות אקווריום וציוד לדגי נוי ברמה גבוהה ומחירים הזולים בארץ!
  זולייק הינה חנות אופנה ראשונה מסוגה לבעלי חיים.

  חברת אלפו סיסטמס בע”מ הינה חברה בינלאומית המתמחה באחזקה, אינטגרציה וניהול פרויקטים רחבי היקף. מיגון פסגות – חברה מובילה למתן פתרונות מיגון ואבטחה באזור הצפון: מצלמות אבטחה , מרכזיות , מערכות אזעקה ועוד. האתר עוסק בעיקר בנושאי המחשבים, טלפונים סלולריים, החומרה, מערכות הפעלה, גאדג’טים ועוד המון תחומים שקשורים לתחום הטכנולוגיה ומעודכנים על ידי הצוות שלנו על בסיס יום יומי. יפייפיה שלא פוגשים בכל יום. ברוכים הבאים לעולם הקולנוע של TV SHOP, כאן תמצאו את כל הציוד הנדרש לקולנוע ביתי מושלם והכל במחירי מבצע מיוחדים. מבצע ניתוחים אנדוסקופיים של אף וסינוסים, מטפל בבעיות שינה, דום נשימה ונחירות, מבצע ניתוחי ילדים ומספק חוות דעת רפואית. הכנסו לקרוא המלצות גולשים, פרופיל מקצועי, כתובת, טלפון, קבלת יעוץ, חוות דעת ואבחון. למסאג’ מקצועי, שוודי, קלאסי ורקמות עמוק. ן ירושלים תיווך דירות בירושלים ישנו הניסיון והוותק שלו זקוק כל סוכן נדל”ן מקצועי, ב ים נדל”ן ירושלים תיווך דירות בירושלים תוכלו לקבל הערכה מדויקת של שווי ותוכנית מכירה מפורטת למכירת דירתכם.

 11. עיסוי נחשב לחלק חשוב בתחזוקת הגוף והוא מומלץ לכל מי שיכול להרשות
  לעצמו להזמין את הטיפול הזה לפחות פעם בשבוע.

  אני מגיע להרמוניה לפחות פעם בחודש לטיפולים ואני מאוד מרוצה מהשירות שאני
  מקבלת מהם. אני מציעה שירותי ליווי
  ותמיכה מהשורה הראשונה בשיחות, ואני טובה מאוד… אנו מבקשים לפנות
  בשפה נאותה ומכבדת למפרסמים שלנו, ולזכור כי לא
  מדובר בדירות דיסקרטיות או שירותי מין
  או שירותי ליווי ונערות או עיסוי אירוטי בשום צורה.

  אם אתם מחפשים להכיר בחורה טובה למטרת ליווי או בילוי באזור חיפה הגעתם
  לאתר הנכון. כשאישה מקליניקה או דירות דיסקרטיות באשקלון משבחת את היכולות החושנית
  של הגבר במיט עיסוי, רמת ההורמון גדלה, ולהיפך – אם בחורה מתאכזבת
  מגבר, רמת הטסטוסטרון יורדת. בעבר הלא רחוק
  חדרים לפי שעה בצפון הציעו חדר קטן, במקומות נידחים שממש היה קשה לאתר אותם,
  רמת הניקיון שלהם הייתה מתחת לכל ביקורת ובחדר הייתה רק מיטה עם מצעים עליה.
  אנחנו מזמינים אתכם להכיר את רמת הגולן כמו
  שעדיין לא הכרתם אותה, פורחת ומלבלבת, משגשגת ומריחה מצמחייה טרופית.
  גם מבחינת סילוק רעלים עיסוי מפנק ברמת
  הגולן פועל על בלוטות הלימפה ומסלק רעלים המזיקים לגופנו.

 12. נערות ליווי

  האם החדרים לפי שעה בתל אביב מקפידים על דיסקרטיות?
  האם החדרים לפי שעה בתל אביב מאובזרים?
  כמובן, שהביקוש הגבוה לנערות ליווי בתל אביב הוא מהסיבה שמירב
  התיירים אשא תרים בארץ עוברים בתל אביב וכחלק מחופשתם מתפנקים בשירותי
  ליווי אשר הם יכולים להזמין עד לחדר המלון שלכם (או כמו שקוראים לזה באנגלית Out Call Services של Call Girl).
  לדירות הדיסקרטיות במרכז אין חוקים,
  אתם יכולים להגיע עם מי שאתם רוצים,
  לשלם לפי מספר השעות שתשהו בדירה ולהנות משעות אלו על פי בחירתכם.

  דירות דיסקרטיות נמצאות
  בכל רחבי הארץ בהן תוכלו להנות מדירות מעוצבות ומושקעות המציעות מגוון תוספות ואיכויות שיעניקו לכם בהם חוויה
  מושלמת ואווירה רומנטית ואקזוטית עם אחת מנערות הליווי
  המחכות לכם בדירות הדיסקרטיות. חוץ מזה,
  הדירות הדיסקרטיות עדיפות על חדרים בבית מלון כי בהן קל יותר לשמור על פרטיות
  ואנונימיות. כי כמו שאתם יודעים תל
  אביב והסביבה ידועות כערים הכי נחשקות בתחום
  המסעדנות והקולינריה, כך שבכל תחום המסעדות תוכלו למצוא שלל מקומות לבחירה בכל ערי המרכז.
  היא מאוד שווה ואתם לא תשכחו אותה בחיים כי
  היא פשוט מושלמת! בין אם באמצע יום
  עבודה מתיש, או חופשה בארץ, אין יותר מושלם מלתת לגופכם מזור
  והנאה מושלמת עד אובדן חושים עם עיסוי ארוטי מענג עם בחורה כלבבכם.

 13. ליווי באילת

  נמצאו 21 קליניקות להשכרה מתאימים לפי
  החיפוש שלכם. אם חיפשתם חדרים לפי שעה בחולון או צימרים בחולון
  או חדרים להשכרה לפי שעה בחולון
  כנראה שלא במקרה הגעתם לאתר הזה.
  חדרים לפי שעה בחולון עומדים לשירותכם 24 שעות ביממה
  7 ימים בשבוע, לכל מטרה, בכל שעה ובכל רגע.
  מה לא מגיע לך עיסוי בכדי להירגע
  רגע מהשיגרה ? פשוט רגע של יחד שיעשה המון לזוגיות שלכם.
  אתם קבוצה של גברים או נשים שבאמת רוצים לעשות חיים, להעביר יחד ערב שלא יישכח לעולם?
  גברים שרוצים פינוק, חום ואהבה, ערב כייפי, ארוטי מרגש בלי מחויבות רגשית
  ובלי התקשרויות מיותרות יכולים ליהנות ממגוון השירותים שהיא נותנת- ומכל
  הלב. מרגוע לנפש: מעבר ליתרונות הפיזיים
  המובהקים, שווה לדעת שלעשות עיסוי ארוטי בקריית
  ים זאת גם דרך נפלאה ובטוחה להרגיע את הנפש שגם
  היא מתעייפת ונשחק בשגרה. השירות פונה
  לאנשים בעלי הון נזיל המעוניינים לשמור ולהגדיל את הערך הריאלי של הונם בניהול אפיקים בעלי פוטנציאל תשואה עדיף לערוץ הפיקדונות הבנקאיים לאורך זמן.

 14. אם מעולם לא שילבתם נערות ליווי בנסיעות העסקים שלכם, כדאי שתנסו.
  נערות ליווי ברמת גן עושות סקס מכל הלב
  ואתם מרגישים את זה. הנערות ליווי ברמת גן ידועה
  כיפה ומטופחת במיוחד. הנערות של אילת ילמדו
  אתכם כמה דברים חדשים. הנערות יודעות איך לגרום לגבר להרגיש
  נחשק ומיוחד כראוי למי שמגיע לחופשה באילת.
  נערות ליווי באילת יודעות איך לפנק גבר.
  איך לבחור נערות ליווי באילת? איפה מוצאים נערות ליווי
  עם תמונות אמיתיות נערות ליווי אילת, כשאתם צריכים לממש את הבילוי המעצים הזה כל מה שאתם צריכים זה פורטל אחד שיודע ויכול
  לקחת אתכם כמה שיותר רחוק. מענג, מרתק, זה מביא את הדבר האמיתי בדיוק לאן שאתם צריכים וזה
  מפגשים להוטים ושווים עם נשים טוטאליות שיודעות ויכולות לתת את המענה המושלם לבילויים של פעם
  אחת בחיים. נערות ליווי אילת, הדבר המושלם ביותר
  מתחיל כאן ועכשיו עם נערות שוות במיוחד שיודעות ויכולות לקחת את רף ההנאות
  שלכם למקומות הנחשקים ביותר.
  הבחורה עם החזה הכי ענק בצפון! • נראות
  הבחורה – לרוב מחפשי השירות תהיה העדפה למאפיינים חיצוניים
  מסוימים והחדשות הטובות הן שבאתרי אינטרנט ייעודיים
  ניתן למצוא תיאורים לגבי המראה החיצוני
  ולעיתים גם תמונות אמתיות של
  נערות הליווי. כמובן שיש לוודא האם הבחורה רלוונטית לצפון,
  דרום או מרכז הארץ אך נערות ליווי באשקלון בבאר שבע הן איכותיות
  בדיוק כמו נערות ליווי באשקלון בתל-אביב
  צפון ושאר הארץ.

 15. ליווי באילת

  הניסיון הרב אותו צברנו במהלך השנים, הביא אותנו להבין את
  רצון הלקוחות. כבר במהלך
  המאה השלישית לפני הספירה, הכירו בסין
  את היתרונות של הטיפול במגע.
  מקלחת לפני ואחרי הטיפול.
  יש מיטה גדולה וכמובן מקלחת ועוד הרבה פינוקים.
  יש באתרים הללו תמונות וכך תוכלו להבטיח שמדובר בנערה בעלת חזות חיצונית אשר מתאימה לכם.
  אל תתמהמהו, הזמינו נערות ליווי בירושלים וקחו אותן לבילוי חושני באחת
  מהדירות הדיסקרטיות אשר בעיר. יחד עם זאת, אם אתם רוצים לדעת איך בדיוק אותה הדיסקרטיות נשמרת,
  תוכלו לעשות זאת במעמד השיחה עם נציג מטעם אותם חדרים לזוגות בבאר שבע.
  היכנס ומצא המלצות גולשים, חוות דעת ומידע מקצועי אודות עיסוי וטיפול ספא בבאר
  שבע. עיסוי מקצועי ברמת הגולן יכול להעניק לכם רוגע, שלווה ושקט גם בקצב החיים הקדחתני.
  ג’ולי עם שיער שטני יודעת להעניק עיסוי
  באווירה מפנק שרק היא יודעת
  להעניק. זונות לביתך ומלון 24/7 עם תמונות אמיתיות.

  יותר מזה אפילו, בכל אזור תוכלו אפילו לצפות במגוון רחב של תמונות אמיתיות של שירותי
  ליווי באיזורכם כדי להימנע מאכזבות.

  פורטל אקספיינדר מציע לכם מגוון רחב של נערות ליווי בירושלים שמעניקות את
  מיטב השירותים לבחירתך.

 16. ליווי באילת

  אחסון אתרים, בניית אתרים, שרת וירטואלי ייעודי, ייעוץ בפתרון מחשוב אלה רק חלק ממוצרי אוקטופוס.
  טכנאי מחשבים מקצועי ומנוסה, אשר מספק שירותי מחשוב
  מתקדמים בבית הלקוח באזורים: עמק חפר, מנשה, ואדי ערה וצפון השרון.
  טכנאי מחשבים של חברת קומפיסי ,
  זמינים 24 שעות ביממה . בגלל
  האינטימיות – דירות אלה מצוידות בעיצוב ואווירה
  אינטימית לחלוטין המאפשרים למבקרים ליהנות ממקום אינטימי ושקט כדי
  שיוכלו ליהנות מכמה שעות קסומות.
  הינה חנות בירושלים. חנות הפרחים והמתנות
  שלנו הינה מקצועית, המתמחה בעיצוב ושזירה במיוחד.

  בתי מלון בירושלים הינו אתר נישה מומחה למציאת בתי מלון בירושלים.
  באתר ניתן למצוא רשימה של בתי המלון השונים
  בירושלים על פי חלוקה לכוכבים.
  חברת M.D. International Studies היא מיזם ראשון מסוגו
  בארץ של ד”ר משה כהן, רופא ומורה במקצועו. המכינה של ד”ר משה כהן קיימת משנת
  2006 וסייעה עד כה בהכנה של כ-1000 סטודנטים
  למבחני הקבלה של בתי הספר לרפואה ולשנים הפרה-קליניות של לימודיהם.

  יבואן חברת EVAKOOL האוסטרלית ייבוא
  ושיווק צידניות ב12 גדלים שונים מ10 ליטר ועד 200
  ליטר, 5 שנוטת אחריות. החברה מספקת אחריות וביטוח לתכולת המטען.
  חברת בא לי מתוק, החברה המובילה כיום
  בשוק למתוקים לאירועים, כגון:
  בר קפה, עמת דפה ועוד. חברת Piclip מתמחה בצילום ובעריכת
  קליפים למגוון אירועים – קליפים לחתונה, קליפ בר מצווה, קליפ יום הולדת,
  קליפ ליום נישואין ועוד..

 17. בפורטל למבוגרים סקס אש תוכלו
  למצוא דירה דיסקרטית בכל מקום בישראל.
  בפורטל סקס אש יש מודעות של שירותי הליווי האיכותיים ביותר בלבד – כאלה שנבדקו ומבטיחים
  לכם שהבחורה שתגיע לביתכם היא בדיוק כמו שביקשתם והיא תעביר איתכם את מלוא הזמן שמגיע לכם.
  בפורטל זה אנחנו לא מתעסקים בזה מהסיבה הפשוטה – אנחנו רוצים להקדיש את מלוא תשומת הלב והזמן בהעלאה של המודעות האיכותיות ביותר
  בלבד. זה בטח לא משנה היכן אתם נמצאים בישראל – בפורטל סקס אש תוכלו
  למצוא בכל רגע ביום נערת ליווי דיסקרטית שתגיע עד לפתח הדלת שלכם – לפינוק חם, מענג ומשחרר.

  המטפלים המקצועיים שלנו מגיעים אליכם עד הבית לכל אזור בראש העין.
  עובדה מפתיעה במיוחד, היא שרוב התיירים המגיעים לתל
  אביב אינם בעלי רקע יהודי או דתי ומרביתם המוחלט מגיעים לצרכיי בילוי וחופשה נטו.

  היכן שיש ביקוש גדול במיוחד, יהיה
  גם היצע שייתן מענה לביקוש זה.
  כך שמי שנתקל בנערת ליווי אטרקטיבית במיוחד, אשר מתגוררת במיקום מרוחק ממנו,
  אמור לקחת בחשבון שיהיה עליו לשלם
  גם את מחיר הנסיעה – אשר יכול להוות כתוספת גבוהה לעלות השירות.

  יש לזכור כי רוב נערות הליווי יבקשו תשלום עבור
  השירות שלהן במזומן, לכן, יש לוודא מה המחיר
  המדויק אותו תדרשו לשלם עבור השירות
  ולהכין את הסכום הנדרש במזומן – אמצעי התשלום היחיד אשר נערות ליווי מוכנות לקבל בעבור השירות שלהן.

 18. ליווי באילת

  דירות דיסקרטיות ברחובות יממשו עבורכם את כל הפנטזיות ואת כל
  המשאלות, החדרים מאובזרים במיטב
  הציוד הבסיסי מחד, אבל לא פחות מפנק
  מאידך, ומהווים תפאורה מושלמת לחגיגה
  זוגית רומנטית או לחלופין מסיבה עם כמה חברים,
  כיום כבר לא צריך לנסוע הרבה שעות כדי לבלות בילוי רומנטי,
  יש לכם דירות דיסקרטיות ברחובות מתחת
  לאף שלכם בנסיעה קצרה אתם יכולים להגיע ולהתחיל לחגוג ולבלות
  על פי בחירתכם. קארי אונליין היא חנות וירטואלית המתמחה בייבוא איכותי ביותר של תיקים, מזוודות
  וארנקים מכל הסוגים והגדלים, עם מחירים ללא תחרות!
  אוהל בים היא חברה המתמחה בהקמת אוהלים בים
  ומגוון אירועים רחב, ביניהם גם מסיבת רווקים מסיבת רווקות, ימי
  הולדת ואירועי חברה. המקום הכי מפואר בישראל: מתחם אירועים אדיר מימדים שהוא
  גם אולם אירועים מדהים וגם גן אירועים חלומי.
  גם אם אתם פשוט רוצים לתת לעצמכם
  ערב זוגי מיוחד, שיאפשר לכם להרגיש נינוחים ורגועים וליהנות כמו שמזמן לא נהניתם, לעבור ממיטת העיסוי לספה,
  עם כוס יין ולהמשיך לערב רומנטי מושלם, תוכלו להזמין
  עיסוי זוגי ברמת גן עד הבית,
  שישדרג לכם את החוויה ויחזק לכם את
  הזוגיות. מבנה גן האירועים אלכסנדר משלב את החוץ והפנים, את הישן והחדש.

 19. ליווי באילת

  אותן בנות מחכות לפנק אותך במגוון עיסויים מפנקים מכף רגל ועד ראש.
  רק אצלי תקבל עיסוי מטריף מכף רגל ועד ראש… עיסוי אירוטי
  בפתח תקווה פשוט כדי ליהנות.
  עיסוי מקצועי בקרית שמונה/נהריה -היום ישנן דרכי טיפול רבות בגוף ובנפש של האדם,
  חלקן שיטות קונבציונאליות
  (כלומר כל מה שקשור ברפואה הרגילה שכולם מכירים – ללכת לרופא, לעשות צילומים, בדיקות דם, לקחת כדורים וכו’) ויש את
  הרפואה המשלימה, האלטרנטיבית אם תרצו,
  הכוללת טכניקות ריפוי טבעיות.
  כל המודעות באתר פונות אלייך ורוצות
  להציע לך חוויה מסעירה וייחודית. עשרות נערות ליווי מחכות
  לך באתר סקס בום ורוצות להכיר בחורים צעירים
  לבילוי. נערות הליווי הכי סקסיות ומפנקות בבת ים מחכות לפגוש אותך לבילוי
  לוהט! נערות ליווי בבת ים עד לפתח הדלת
  שלך, במחירים מיוחדים לגולשי האתר.
  בחר לך עכשיו נערת ליווי איכותית.
  למרבה ההפתעה, רובם מעדיפים נערת ליווי ישראלית על נערת ליווי אירופאית
  – כתוצאה מכך, מגוון נערות הליווי באזור הוא
  מגוון ממה שהיינו חושבים.

 20. ליווי באילת

  כשאתם מתעניינים לגבי עיסוי בראש העין ,
  דעו כי פתוחות בפניכם שתי אפשרויות
  עיקריות: עיסוי בראש העין המתבצע בבית הפרטי שלכם או עיסוי בראש העין המתבצע בקליניקה פרטית בראש העין .
  כשאתם מתעניינים לגבי עיסוי בראש העין
  , דעו כי פתוחות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות: עיסוי בראש העין
  המתבצע בבית הפרטי שלכם או עיסוי בחולון המתבצע בקליניקה פרטית.
  עיסוי בדרום בקליניקה פרטית לרוב יהיה גם
  זול יותר, זאת מאחר ומדובר על טיפול שנע בין
  45 דקות לשעה וחצי, מבלי שישנן כל תוספות שונות
  כדוגמת ארוחת בוקר או מתקני
  ספא. בקליניקה פרטית בראש העין יש לכם אפשרות להתנתק מהסביבה המוכרת לכם,
  תוך שאתם זוכים לעיסוי המתבצע בחלל נעים, מבושם ומאד מרגיע.
  היד שלו תוך כדי כבר טיילה על הבטן
  החמה שלי ואיימה לרדת עוד יותר למטה לכיוון הכוס הלוהט עוד יותר.
  הוכח כבר אינספור פעמים שעיסוי
  טוב יכול לשפר משמעותית את התפקוד היום יומי שלכם – לפתור בעיות פיזיולוגיות ונפשיות כאחד ולשפר את איכות החיים שלכם.
  זה טוב במיוחד לאנשים אשר רוצים לעשות משהו בספונטניות, זוגות אשר אין
  להם את היכולת לקחת יום חופש מהעבודה בכדי להתפנק בספא יחד וכך יוכלו להגיע תוך זמן קצר בשעות
  הערב לאחר העבודה למתחם ספא ברמת גן וכדומה.

 21. בסופו של דבר אתם מעוניינים
  ביחסי מין וכאן תוכלו לגשת ישר לעניין ולקבל את מה שאתם רוצים.
  אך אם אתם מעוניינים בעיסוי מפנק בבאר שבע לצורכי הנאה ורגיעה או
  לרגל אירוע שמחה מסוים, תוכלו לקרוא במאמר זה על שלושה סוגי עיסויים אשר מתאימים
  למטרה זו ויעניקו לכם יום בילוי
  מפנק ואיכותי במיוחד אשר סביר להניח שתרצו לחזור עליו שוב כבר בשנה שאחרי.
  מכיוון שיש לא מעט מעסים ומעסות אשר מציעים ומציעות עיסוי משחרר, בודי מסאג’, או שמות
  אחרים לעיסויים אשר נכללים בז’אנר של העיסוי האירוטי,
  ההמלצה תהיה לברר מה כוללים השירותים המוצעים ולבסס את הבחירה
  על אותם הפרמטרים החשובים.
  אם פתאום אתם מרגישים חמים, דבר אשר קורה לכל הגברים,
  אתם פשוט צריכים להזמין נערות ליווי למקום
  שבו תבחרו ולהתמסר להנאה. אך כרגיל, שום דבר לא עבר כמתוכנן.
  כמו כן, אם אתם מחפשים עיסוי ארוטי בראש העין באזור, סביר מאד להניח שאתם גם תוהים
  מה היתרונות של הטיפול הזה בכלל, ומתברר שגם זה
  משהו שאנשים לא כל כך מבינים לעומק
  ולכן נחלוק אתכם גם את המידע החשוב הזה.

 22. יואב בעל ניסיון משנת 2001, עם מספר רב של מטופלים.
  ר עינת כהן, פסיכולוגית קלינית מומחית,
  בעלת ניסיון רב בטיפול פסיכותרפויטי במבוגרים, משלבת בפסיכותרפיה מספר
  גישות, כגון: הגישה הפסיכודינמית והגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, וכן כלים כגון היפנוזה, מדיטציה EMDR ו- CBT.
  ם, לטיפול במגוון מחלות ילדים כגון שיעול, נזלת, דלקות אוזניים, דלקת גרון,
  תולעים. מחלות מבוגרים כגון
  יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, עצירות, תולעים.
  הרי בבית שלו או של ההורים שלך אין לכם פרטיות, חדרים בחדרה יאפשרו לכם לבלות בפרטיות
  כפי שאתם אוהבים. אין דברים כאלה בחיפה.
  עיסויים זמינים לכם עם עיסוי בחיפה ובמקומות שונים בארץ:
  תוכלו לקבל עיסוי במכון ספא, בבית הפרטי שלכם או בקליניקה
  פרטית. לקראת עיסוי בירושלים ביקש מכם המעסה להשיב על שאלון בריאות?
  משום שמדובר בחוויה בריאה,
  יש להשתדל לא להיות במתח ואפילו לתכנן את הכול כך שתוכלו להגיע גם לפני הזמן לעיסוי מפנק
  באשדוד/אשקלון , אם מדובר בעיסוי המתבצע בקליניקה באשדוד/אשקלון של המעסה.
  אנחנו מזמינים אתכם לצלול אל תוך מתחמי הצימרים היוקרתיים, המציעים למבקרים בהם את
  כל הטוב … תנו לנו לקחת אתכם
  אל החוויה. ן, בדגש על התממשקות נוחה, שיפור חווית הקניה/מכירה/השכרה, ושקיפות מלאה אל מול
  המשתמשים באתר. מנגד, כל עוד תקבלו עיסוי ברעננה בלבד לאורך כ-45 דקות ועד שעה,
  המחיר שתצטרכו לשלם יהיה נוח הרבה יותר ויהפוך את חווית
  העיסוי לנגישה גם לכם!

 23. הזמינו בישראל וקבלו עיסוי ארוטי,
  נערות ליווי ושירותי ליווי במרכז, בצפון, בדרום, בירושלים.
  בסלונים יוצעו לכם קרצופים וקליפות, מסכות ויטמינים וחימר,
  טיפולי עיסוי וחומרה. כנראה שעבר הרבה
  זמן ולכן טיפולי עיסוי ארוטי בנס ציונה זאת הזדמנות
  מושלמת לעשות משהו שהוא נטו בשבילכם.

  גם מבחינת סילוק רעלים עיסוי מפנק בירושלים פועל על בלוטות הלימפה ומסלק רעלים המזיקים
  לגופנו. שיטת הטיפול היא עיסוי של
  הראש (בדומה להברשה עם מסרק) למשך 15 דקות ולאחר מכן פיזור הספריי
  על הקרקפת. אחת האפשרויות הטובות ביותר שכדאי לכם לבדוק הוא
  עיסוי מפנק בצפון. מומלץ לבקר במקום בו
  נמצאת הקליניקה להשכרה בשרון, לבדוק את הבינין האם הוא חדש או ישן, מה מצב
  הלובי? במעלית בדרכי מהקומה השלישית,
  בה נמצאת הקליניקה, אני פוגשת כמה גברברים שיצאו זה עתה ממכון הכושר
  בקומה החמישית של הבניין. אני אוהב
  את זה כאשר גברים בכוח הושיבו אותי על הברכיים
  ולהביא את מתרגשת חברי בוער מתשוקה השפתיים.

  הרחקת יונים מקצועית תפתור את כל הבעיות ותחסוך לכם נזקים סביבתיים ובריאותיים עתידיים שאפילו לא ידעתם על קיומם .
  כל מה שאתם צריכים זה כמה שעות בהן הבייביסיטר תשמור על הילדים ואתם יכולים
  להיות חופשיים לבלות.

 24. מה שקורה בפועל הוא שעל מנת ליהנות מאותה שעה של פינוק, אתם צריכים לבזבז עוד זמן.

  מצד שני, היום כבר לא צריכים לבזבז זמן וכסף: אפשר להשתמש
  בשירותי האתר ולהזמין נערות ליווי לביתך
  ולמלון בירושלים בהתראה מיידית.

  משום הצורך בהתמקדות באזורים מסוימים, אין נהוג להשתמש בשמני עיסוי, מפאת החלקת אצבעותיו של המעסה.
  הבטיחו כי המעסה מעניק את סוג העיסוי בו אתם מעוניינים.

  ישנם אנשים המגיעים במצב רגשי מסוים אל מכון העיסוי מפנק בהרצליה ובסיום העיסוי מפנק בהרצליה הם חשים חיוניים, אנרגטיים
  ושלווים. עיסוי ארוטי בעפולה.
  עפולה, בירת העמק, מרכזת אליה מדי יום מאות אנשים
  מישובים, קיבוצים וכפרים בסביבתה וכוללת אטרקציות רבות של בילויים, יציאות, שתייה וקולינריה.
  לכל אחד מאיתנו יש זיכרונות אחרים מעפולה ואסוציאציות אחרות שקשורות לעיר שבלב
  עמק יזרעאל – אבל כדאי לדעת שאין הבדל בין עיסוי אירוטי במרכז לבין עיסוי אירוטי בעפולה.
  הן יכולות לתת לכם עצה: אם יש לכם כמה בעיות
  בחיי המשפחה האינטימיים, הבחורה יכולה לעזור.
  נערות דירות דיסקרטיות יכולות לרגש כל גבר ולהעיר את הפנטזיות האינטימיות שלו.

  נשים בשירותי הפינוקים של דירות דיסקרטיות ברמת גן מבקשות
  דברים פשוטים: היה נקי, מנומס ונחמד.

 25. אמנם ישנם עיסויים בנתניה/השרון !
  היום ישנם אתרים המציעים תמונות של הנערות לצד תיאורים קצרים על הרקע של הנערות.
  בדירות אלו ניתן לקיים מפגשי אהבה דיסקרטיים בשיא הפרטיות לצד מסיבות אינטימיות מכל סוג ומפגשי
  בילוי אינטימיים. לצד כל דירה המופיעה ברשימה, תוכלו למצוא מידע מורחב אודותיה, כאשר מידע זה משלב בין פרטים טכניים אודות הדירה כגון:
  גודל ומיקום, לצד פרטי מידע בנוגע למתקני האירוח והפינוק
  הממתינים לכם בשטח הדירה. כמו כן, תוכלו להיחשף לתעריפי השכרת הדירה על בסיס שעתי ולבדוק את זמינות הדירה
  לתאריך המועדף עליכם. ראשון לציון הוא סוג של “פרבר” של
  גוש דן’ בדומה לאזורים אחרים בגוש דן,
  ראשון לציון היא ביתם של מגוון
  רחב של מסעדות, בתי קפה, חנויות וברים
  שכולם ידועים בשירות יוצא דופן שהופך
  את הפרבר הזה למקום נהדר לבקר בו.

  גם את העיסוי הזה ניתן לקבל בבית על פי
  דרישה. המעסים מגיעים עד לבית שלכם,
  בשעה המתאימה לכם, פותחים את מיטת הטיפולים,
  מדליקים נר ריחני, מוציאים מהתיק שמנים ארומטיים, או אבנים חמות,
  או כל אביזר אחר שמתאים לסוג העיסוי
  שהזמנתם. אפשר להזמין עיסוי בקריות עד הבית גם ליום כיף זוגי ?
  אם אתה רוצה לעשות כיף סקסי, שזו אלטרנטיבה הרבה יותר טובה.
  אין חברה טובה יותר מאשר נערות ליווי בראשון לציון – לוהט וחושני.

  Also visit my site :: https://companionbrokers.com/categor/Discreet-apartments-in-the-north.php

 26. זהו עיסוי אשר מגיע מהמזרח הרחוק, היישר מהודו.

  כאן תוכל למצוא מגוון רחב של דירות דיסקרטיות בבת ים, חולון והסביבה כולל כתובות, טלפונים וניווט שיביא אתכם היישר לעונג.
  אם אתם בעניין, דירות דיסקרטיות בדרום הן המקום המתאים למפגשים מסוג זה.
  • בקשות מיוחדות – אם יש לכם בקשות מיוחדות מאותן נערות ליווי באילת,
  כדאי שתציינו אותן כבר במעמד יצירת הקשר עם הבחורה או עם
  נציג מטעמה – בצורה כזאת, תוכלו
  למנוע אכזבות מכיוון שלא בטוח שאותה בחורה תהיה מוכנה לענות על אותן הבקשות.
  היא בחורה נקייה וחכמה,
  והיא יכולה להציע לך זמן… כנראה שעבר
  הרבה זמן ולכן טיפולי עיסוי ארוטי בתל אביב זאת הזדמנות מושלמת לעשות משהו שהוא נטו בשבילכם.
  מובל הובלות היא חברה המספקת שירותי הובלת דירות ומשרדים בתל אביב והמרכז.
  מחפשים אחר דירות דיסקרטיות בנתניה?
  אמנם אין שירות חדרים בדירות דיסקרטיות במרכז, אך בהחלט ניתן להזמין לחדר פרחים, בלונים, שמפנייה,
  שוקולדים ואולי עוד הפתעות. אין כמו עיסוי מפנק לרומם את הגוף
  והנפש, לשחרר אנרגיות שליליות
  ולצבור אנרגיות חיוביות חדשות.
  עיסוי מפנק בהרצליה המתבצע בבית הפרטי שלכם מגלם
  בתוכו שלל יתרונות.

  Feel free to surf to my blog; https://bustyvixennicole.com/region/Discreet-apartments-in-Ramat-Gan.php

 27. תוכלו להזמין עיסוי מפנק בקרית
  שמונה/נהריה , בלחיצת כפתור אחת, מה
  שיגרום לכם למצוא את המעסה האידיאלי שלכם ואפילו אם אהבתם את
  הטיפול שהוא או היא מבצעים, להפוך את הטיפול לקבוע, לפחות אחת לשבוע.
  תוכלו להזמין עיסוי מפנק בהרצליה, בלחיצת
  כפתור אחת, מה שיגרום לכם למצוא את המעסה האידיאלי שלכם ואפילו אם אהבתם את
  הטיפול שהוא או היא מבצעים, להפוך את הטיפול
  לקבוע, לפחות אחת לשבוע. לחילופין, אם אתה מעוניין בפרטיות ובדיסקרטיות,
  ניתן להזמין ליווי בחיפה גם לביתך או
  למלון, להזמין ולהינות בדירה דיסק.
  אם אתם מחפשים עיסוי מפנק במרכז או עיסוי מפנק בבת ים ללא ספק זה העיסוי בשבילכם.
  מי שמחפש עיסויים מפנקים בבת ים המשלבים פינוק וייחודיות ללא ספק צריך
  לבחור או לפחות לנסות פעם אחת עיסוי אבנים חמות.

  בפועל, תוכלו להגיע אל מכון עיסויים מפנקים
  במטרה לקבל עיסוי מפנק בראש העין בלבד, או לחילופין יוכל המעסה להגיע אליכם עד פתח הבית או אתם יכולים להגיע אליו לדירה פרטי.
  העיסויים מפנקים בראש העין הפכו לאטרקציה המרכזית בימי
  הפינוק השונים, אך כדאי לזכור כי מטרת העל של העיסוי
  מפנק היא לייצר שלווה ורוגע.

  Here is my web-site: https://alyssalambrini.com/citys/Discreet-apartments-in-Ashkelon.php

Αφήστε μια απάντηση